Arbetsgivarna begränsar yttrandefriheten

Läste en artikel om att att mera en 1/3 av arbetsgivare kollar upp blivande anställda via Facebook, blogg och Twitter. Sedan anser nästa 1/5 av arbetsgivare att bloggare är besvärliga och berömmer det som negativt för en blivande anställd. Detta talar sitt tydliga språk att arbetsgivarna inte tycker att yttrandefriheten är något positivt. Var är vi på väg när vi tillåter arbetsgivaren att diktera våra villkor över befintligt styre och lag?

Jag skulle vilja se dessa arbetsgivare leva i en stängd värd? Men det är ju klart att det inte är medarbetare man vill ha utan på ren svenska Träl och skall vi tolka den nyan arbetsmarknaden för de unga, så är det just det ordet som lyste klarast, just det Träl.

De unga har lite sig själva att skylla och även deras föräldrar är även del skyldiga också. För det första unga måste organisera sig och gärna ansluta sig till något fackförbund och tycker de yngre att facken är för träiga, så starta ert egna. Till deras föräldrar, ni kan inte göra så mycket nu för utom att skämmas och börja jobba för de yngre på er arbetsplats. Till företagen som behandlar sina anställda som trälar, lägg ner och gå hem och fundera över ert liv.

Yttrande friheten i form av socialamedier är lika viktig som den övriga  yttrandefriheten. Utan att människor har en trygg plats att uttrycka sina åsikters, har vi ingen utveckling och utan utveckling har vi ingen framtid. Tänk på det nästa gång du som arbetsgivare vill anställa en kreativ och duktig människa, med fascism kommer du bara få ja sägare och opålitliga medarbetare.

Det är dags att på facklig nivå få till stånd ytterligare begränsningar för arbetsgivaren i lag vad arbetsgivaren har rätt att bedöma vid anställning, precis som vi ha gjort med övrig diskriminering. För detta ha bara börjat och kommer bara bli värre i framtiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0