Arbetstagare läs på!

Satt bredvid två kvinnor i 30+ och de satt och gnällde över hur deras arbetssituation var och om hur osynligt och över prisat facket var. Men ursäkta mig, men läs på vad facket gör för dig innan du bygger upp förväntningar som facket inte kan leva upp till. Inte konstigt att de var besvikna, för de fick inte allt serverat på silverfat. Det kanske skulle kunna vara så, men då kommer fack avgiften öka med tiofalt.

Det är dags att vi arbetstagare börjar tar vårt ansvar efter vi är en av de två parterna som förhandlar om arbetslivets förutsättningar och trygghet. Mitt råd till er som tycker facket har spelat ut sin roll, bli förtroendevald och börja jobba med de fackliga frågorna på din arbetsplats. Lär dig hur den Svenska modellen fungerar, lär dig vad parterna är. Sen kan du återkomma med dina dumheter och reflektera över dem, så kanske du kommer fram till samma slutsats som jag.

Fackets roll i dag är viktigare än vad det har varit på decennium, vill ni se hur det annars fungerar? Kolla på Storbritannien och Tyskland? Det är inte särdeles lockande va?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0