Dags för ett nytt politiskt parti.

Det är så mycket som jag känner är fel med vårt fina land Sverige, men det är inte lika gott om partier som tänker ta sitt ansvar. För närvarande gör Moderaterna ett bra jobb, men det kommer inte att vara för evigt.

Jag har länge funderat på om man skall starta ett Politiskt parti, har ingen aning om hur man gör. Men jag är medveten om vilka områden jag vill ha förändring i och det har blivit en del. Jag vill ha ett samhälle där man tar verkligheten på allvar, istället för att försöka forma medborgarna efter en utopi.

Namn på partiet är svårt men kanske i still men Det Gröna partiet, inte för att konkurrera med miljöpartiet utan bara ha en grön profil. Detta är några av de stora omfördela jag vill förändra:

Arbete: det skall vara lönsamt att arbeta, det skall vara kul att bidra till samhället. Vi måste vända på synen på kapital, det skall vara fint och tjäna pengar och vara fult att bara vara rik. I dagsläget är det tvärt om.

Invandring: vi måste ta han om de vi tar i mot, ge de möjligheter att integrera sig i samhället på ett produktivt sätt. Inte som i dag, förvaring och förnedring

Droger: dagens drogpoletik har aldrig fungerat, den är rutten från grunden och upp. Sveriges ledare påstår att vår restriktiva och hårda drogpoletik fungerar. Jag vet inte hur de kommer fram till det? För i dags läget finns det ca 30 000 tunga narkomaner och till 2020 kommer de att ök med 50%. Hur kan man säga att det är framgångs rikt? Vi har samma statestik som rösten av värden.

Polisen: polisens jobb skall vara att stödja samhället och medborgarna. Det gör man inte i dag. Polisens sattsningar skall vara ut i från samhälls nytta och inte religion. Det man borde omprioritera är skyddet mot våld i hemmet, mot kvinnor och barn. Synas mera på gator, torg och vägar. Bygga Beira med medborgarna så att de känner sig trygga.

Skatter: de skall vara så stora och rättvisa som det behövervara för att samhällets resurser räker till för alla. Vi måste rätta mun eget matsäcken, sluta dröna om stora inkomster och i stället se till medborgarna och landets bästa.

Miljö: vi måste tänka globalt när vi tänker på miljön, intagas lilla Sverige kan göra, för det påverkar inget. Vi måste sluta plåga folket med avgifter o skatter i miljöns namn, som ändå inte leder till något resultat. Det vi i dag gör till vårt land är bara att skjuta oss själva i foten och sedan tro att vi kan springa maraton. Vi måste göra det som går att göra istället för att sukta efter det som finns i horisonten och kan komma inom ett decennium eller flera.

Man skall kunna känna sig både stolt och patriotisk som medborgare i Sverige, där alla som vill vara medborgare kan utrycka sin stollthet och vaja med landets flagga oberoende vart i värden man kommer i från. För vi alla är barn av den här planeten Tellus!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0