Ingen blir snäll av stryk!

Men ändå så tror människor det i snitt, inte minst de som misshandlar sin maka/make eller sina barn. Vi kanske borde lyssna mera på denna lilla björn vind namn Bamse. Våld är också ett språk, men det är få som talar det, men många vill utöva det. Jag försöker att leva efter vad Bamse sa om våld, men i bland vacklar även jag och inser att vissa  av oss människor förstår inget annat än våld. Vissa människor förstår inte att det har gjort fel för ens det svider i huden, men det är egenteligen inte deras fel, utan det har blivit uppfostrade på det sättet. I detta fallet kan vi inte vända andra kinden till, för det kommer att göra lika ont där och det är vi som för lida inte dem.

Hade en diskution med en arbetskamrat och en god vän, som fick mig att fundera lite mera på detta. För synsättet var som så att människor som begick brott, var onda och det ända sättet att hantera dem var att sätta dem i fängelset och gärna tappa bort nyckeln. Jag blev lite besviken, inte så lite heller... För om det är så, varför sätta dem i fängelse från början som bara kostar pengar? (tänker inte skriva det otänkbara) Att tänka i de banorna är äldigt farlig, men nog inte ovanligt.

Hur skall vi komma till rätta med våld och brott? Till att börja med så måste vi ha ett samhälle som inte skapar brottslingar, genom lagstiftning som inte följer samhället och medborgarna. Sedan måste vi skola och utbilda nästa generation bättre och se till att de är mera upplysta än vad vi var och inte tvärt om som det är idag. Alla måsta ta mera ansvar och jobba tillsammans oberoende ursprung eller religion, för att försvara detta öppna samhälle mot utnyttjande och korruption.

Detta samhället vi har här upp i norra delen av världen är något unikt och skört, men när det fungerar är det underbart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0