Kolsyra den goda...

Läste i Metro i morse att vårt land skall till 2020 skall hälften av vår  energi skall komma från förnyelsebar källa. I den satsningen kommer en Hybridasp och Poppel att användas (så kallad snabbväxande skog). Tanken känns bra, men har man tänkt i genom detta? Det känns inte som om de som tar beslut och de som lägger fram förslagen inte kan sitt ämne. För JA lövträd är bra och bästa av trädslag att binda CO2, men vad händer när vi förbränner trät? Jo vi släpper ut den CO2 som har bundits upp och tillverkar ny CO2. inte så smart va? Inte mycket! Men det är nog en bra affär för de som ger sig in i detta som producent och sedan låter det bra med förnyelsebar energi och det vet vi alla är bra för miljön.

Hur ignorant kan vi bli som folk? Ja det finns det nog ingen begränsning på... Sedan en liten fundering: läsk och kolsyremaskiner, Är de bra för miljön? För är inte kolsyra CO2? läs på din patron till din Sodastreamer så kommer du förstå. Vi har lärt oss att CO2 är en av de farligaste växthusgaser vi har. Är det inte dags att förbjuda dryck som har tillsatt kolsyra? Kanske det, men jag tror varken producenter eller konsumenter är beredda på att offra den delen.

Hur som helst det är fredag, snart slut på arbetsveckan, dags för lite vila och privat liv. Ta det lugnt där ute så höres vi igen nästa vecka och jag av slutar med ett tänkvärt citat från Bamse "Det är modigt att våga säga att man är rädd."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0