Straff, paranoia och reflektion!

Jag hörde på TV4 nyheterna att det var skandal att människor som var dömda för grova brott, tilläts att starta och driva tre fristående gymnasium. Metro skriver dömd pedofil drev friskolor. Det första jag reagerar på är inte att dessa människor fick tillstånd att driva gymnasierna, utan hur kan vi tillås oss att fortsätta dämma folk efter avtjänat straff? För då kan vi kikande ta bort straffskalan och dämma folk till livstid direkt. För det är faktiskt det vi gör indirekt. Sedan handen på hjärtat, är de andra aktörens så mycket renare, bara för att de inte är dömda i domstol? Tåt att tänkas på!

Läste vidare i Metro hur arbetsgivaren spionerar på dig och att arbetstagaren bedriver informationsspårning på sina anställda. För att se vad de göra och vad de har för åsikter och särskilt vad de har för sig på Facebook och hur mycket av arbetstiden som spenderas där. Det var länge sedan jag läste en artikel som är mera paranoid än vad jag är, det är inte ofta det händer. Men det inne bär inte att de har rätt och att det är praxis i merparten av arbetsplatser.

Det man skall vara klar medveten om är att arbetsgivaren övervakar trafik och epost på företaget, men det är väldigt ovanligt att man  använder detta för att kontrollera sin personal. Samt att det är inte chefer som har rätt att använda detta utan ägare eller VD. Min erfarenhet a snart 20 år i IT branschen är att system administratörer och inhyrda konsulter har hög moral när det kommer till sådana saker och man brukar ha som tumregel: skall man kränka individens intrigitet så skall det ligga ,misstanke om brott.

Hörde i går att vi har i dag ca tretiotusen tunga narkomaner och att man spår att fram till 2020 så kommer de att öka med 50%, vilket skulle bli nästan femtiotusen. Vår hårda narkotika poletik fungerar verkligen, jag undrar hur de som jobbar med ett narkotikafritt Sverige tänker? För jag kan inte se att de monstrer vi lägg ned på narkotika bekämpning gör någon nytta! När Kalle Svensson efter några bärs och en kvarting spöar på frugan och barnen, utan att riktigt vara rädd för att han blir inburad. Men att jaga den yngre generationen för cannabis bruk, med ett fascist beteende är helt okey för att få ett narkotikafritt Sverige.

Hur vi än gör så kommer vi alltid har arselet bak och det är ingen ide att lägga ner någon tid på det. Utan det vi skall göra är att titta i horisonten och filosofera, för att tillsammans komma fram till hur vårt samhälle skall se ut. För vi måste sluta att diskriminera varandra, börja tänka gott om varandra och tillsedda olikheter! För annars kan vi lika bra ge upp nu.

Ett sista ledord i detta: Att ge upp sin frihet mot säkerhet, leder bara till tyranni!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0