Våld i jämställdhetens  spår?

Vi har alla hört rycken om det, men ingen har träffat ett offer. Så det flesta drar slutsatsen, att det inte existerar, för man kan ju alltid försvara sig och särskilt mot kvinnor. Men statistiken säger något annat, anmälningarna ökar i år från år och i år hade det gjort lite mer än 3000 anmälningar. Det tycker jag talar sitt tydliga språk, det är tydligt och klart att det existerar och historien känns som om den upprepas på samma sätt som när man började ta kvinnomisshandel på allvar.

Är detta baksidan av en dåligt genomfört försök till jämställdhet mellan  könen? Jag tror det och om ett decennium kommer man att komma fram till detta oxå. För då kommer skillnaden mellan misshandlade som misshandlas av sin partner att vara ungefär lika stor mellan män och kvinnor. Om vi har lärt oss något från misshandlade kvinnor som misshandlas av sin partner, så kanske vi kan stäva detta nu innan det eskalerar. För jag tror att detta är ett tecken på en dålig genomförd jämställdhets poletik. För det finns många kvinnor där ute som tycker att jämställdhet är att förtrycka män på samma dåliga sätt som vi män har förtryckt kvinnor.

För när det kommer till våld och förtryck finns det ingen skillnad mellan könen, det finns bara kultur och historia som förblindar oss i detta ämnet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0