Medecin bättre än knark?

Jag läste i går att de krimminella gör bättre pengar på illegal medecin än vad det gör på narkotika, anledningen är att det är mildare straff på illegala medeciner än vad det är på narkotika marknaden. Detta skapar ett stort problem på den avreglerade läkemedelsmarknaden, för kunderna vet inte alltid om att de handlar från en illegal leverantör. För dessa företag har oftast alla certifieringar kopierade på sina sotet så att de skall se korrekta ut! Det känns som om vi skall tillåta försäljning av läkemedel på nätet så måste kunderna lättar kunna verifiera säljaren att de är vad de säger att de är och att produkterna håller rätt kvalité och funktion.

Sedan har vi ett annat problem med oss svenskar för att vi har lärt oss att Narkotika är livsfarligt och läkemedel är säkert. Men nu är det så att receptbelagda medeciner som handlas illegalt eller man får av en vänn, är i lagen narkotika.

Så slutsattsen blir att medecin är narkotika och narkotika är medecin, för många te.x. starkare värktabletter är baserat på så kallade Opiater (opium/vallmo), men opium är narkotika. Ta te.x. Heroin som är läkemedel från början, men i dag brukas av tunga narkomaner. Det kommer mer och mer Cannabis baserad medecin och det är till och med lagligt i Sverige sedan årsskiftet, men ändast i syntetisk form. Men det är inte alltid som den kemiska varianten är lika bra som orginalet, för man har uppteckt att även om de har samma antal molekyler och samma typer av molekyler, så har den naturliga cannabioden THC bättre och säkrare verkan än den syntetiska varianten.

Så är läkemedel säkrare än knark? Svaret är i de flästa fall JA, men det är pga. att medeciner tillverkas och kontroleras i sin marknad! Hade narkotika varit det hade vi troligtvis haft samma säkerhets historia oxå. Så ha nu en trevlig helg och var snäll mot din granne som tar sin Joint, för den kan mycket väl vara mindre skadlig än vad dina medeciner är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0