Nätdrogerna...

Jag hörde på nyheterna att under de senaste 10 åren har hela 500 personer dött av nätdroger. Det är ungefär samma siffra som vi har dödade i trafiken varje år och det kallar vi för säkert. Som jämförelse så dör det fyra till femgånger mer människor av recept fria värktabletter (jämfört med nätdroger). Hur kan detta vara ett så stort samhälles problem? Jämfört så verkar nätdrogerna vara säkra, jämfört med recept fri värkmedicin och att vistas i trafiken.

Hur många miljoner skall vi lägga ner på detta? När vi inte ens tänker lägga ned några större medel på att folk dör av värkmediciner! Det är dags att någon vettig politiker tar tag i detta, för det kommer inte att försvinna och med dagens metoder kan vi inte stoppa försäljning eller användning. Om vi vill ta tag i detta måste vi också titta på vad som skall vara acceptabelt i vårt samhälle. För det vi har nu har aldrig fungerat!

Som alla marknadsekonomer säger är att en marknad styrs av efterfrågan och sedan spelar det ingen roll om det är olagligt eller inte. Det ända sättet att få kontroll på en marknad är att reglera den och inte göra som med El-marknaden som fungerar mera som en illegal marknad. Vi medborgare måste sätta oss ned och fundera på vad vi kan acceptera i form av droger i vårt samhälle, samt diskutera det på en nivå där man bara tittar på fakta och inte ut i från propaganda och religion. För det är det ända sättet att ta sig ur detta och få kontroll på distributörer, återförsäljare och kunder.

Jag har skrivit det förut och det är värt att upprepa: det ända sättet att skydda barn och ungdomar mot droger, är att reglera drogmarknaden. För den som i dag säljer droger bryr sig inte om kunden, så länge kunden betalar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0