Knarklarm fick minister att reagera

Det är lustigt hur man kan göra karriär på ungdomars missbruk. Men det är precis vad Metro hjälper till med genom att publiserade artikeln om Anna Körning Jelmyr över hennes reaktion till deras artikel om att "Unga flickor röker Cannabis öppet". Nu skall staden sattsa ytterliggare 2 miljoner kr på att bekämpa Cannabis! Till detta skall man veta att Polisen i sin nationella narkotikabuget avsätt nästan 70% för att jaga Cannabis. Så vad skulle 2 miljoner till göra för den multimiljard budget Polisen redan har? Det skulle ge ett påslag på hela 0,25 promille och motsvara ca 3,5 heltidsanställda, inte så stor skillnad va? Även om detta påslag endast gäller för Stockholm.

Skulle man vilja ta problemet på alvar så skulle man sluta bedriva narkotikapoletiken med utgångs punkt ungdomar/barn och i stället se på ett vuxet bruk. Genom att reglera och tolerera marknaden, skulle större framsteg att hindra ungdommar att använda drogen att uppnås. För genom att ta kontroll över marknaden så kan man bättre skydda ungdommar och barn från att komma i kontakt med drogen. Samt ta bort en stor inkomstkälla för kriminella organisationer, som i dag omsätter miljarder enbart på Cannabis

Det vi alla troligtvis är överens om oberoende på vilken sida av Cannabis vi står är att barn och ungdomar inte skall ha till gång till drogen! Sedan måste Cannabismotståndarna inse att vi har större problem än Cannabis i vårt samhälle och värre droger att bekämpa. För att om sanningen skall fram så är receptfria värktabletter ett större hot mot våra unga tjejer och kvinnor, för de dör ca 250 om året mot noll som dör av Cannabis bruk globalt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0